vrijdag 9 augustus 2013

Kindervakantieweek '13

Heey,

Gillende kinderen rond renend, eigen hutten maken, speurtochten en sportdag. Deze dingen heb ik de afgelopen 4 dagen lopen doen en nog meer. Want het was kindervakantieweek weer!
Kindervakantieweek is in veel steden en dropen al een begrip en is ieder jaar weer opnieuw. Het is week waar de kinderen helemaal los kunnen gaan.
Alle kids en bijna alle vrijwilligers 
Dit jaar was het thema: Op de camping. Dus het terrein was een grote camping. Ik was dit jaar vrijwilliger en had er voor gekozen om een groepje te begeleiden wat altijd leuk is. Hier is een idee wat we die 4 dagen hebben gedaan

Maandag:
Met de kinderen hutten bouwen de hele dag. Dit is een vast onderdeel hutten maken en natuurlijk ook je joker voor de sport dag. Dit is een van de dagen wat de kinderen helemaal geweldig vinden. Het was super warm de maandag dus kwam de brandweer voor wat verkoeling.
Waar de crew ook flink nat is geworden.

Dinsdag:
Al jaren is dinsdag sportdag. We hadden de dag allemaal spelen voor de boeg. En dan kun je zien dat de kids echt wel fanatiek zijn. De kinderen dit ik had gingen net allemaal naar gr 6. Dus dingen ging vol op voor de winst als team en wij was als begeleiders flink mee roepen. Uit eindelijk hadden we 1 verloren 2 gelijk en de rest gewonnen van de 12 dus goed maar net niet genoeg waren 4de geworden.

Woensdag:
Het was een regendag zo zonde. We hadden in de ochtend een speurtocht waar iedereen weer heel fanatiek bij waren want we gingen nu wel weer een prijs zei een van de kinderen. We moeten spelletjes doen en foto's vinden. Gelukkig heeft het maar een beetje gestippeld.
Maar toen iedereen tussen de middag naar huis ging, kwam het er met bakken er uit en tot het afgelopen was. Dus hebben we de winkelwagenrace in de regen gedaan. Waardoor de karen nog moeilijker waren te besturen. Daarna hebben we allemaal in de regen staan kijken naar politiehonden in actie ( dat blijft altijd mooi om te zien).

Donderdag:
Was het gelukkig weer mooi weer en we sloten het af met een 13-kamp. De spelen waren met water en zonder water. De kinderen vonden het helemaal geweldig. Mooizo en waren super trots want ze waren 2de geworden bij de speurtocht. Bijna donderdag hoort ook de het afbreken van de tenten en dat vonden ze dan wel weer jammer maar friet als beloning is niet erg.

Het was een super week! en de kinderen hadden het naar hun zin en daar gaat het om.

Xx


Geen opmerkingen:

Een reactie posten