donderdag 26 juni 2014

Appel-Bladerdeegtaartje


Eten mmm. Voor sommige lekkere dingen kun je me echt wakker maken. Vooral als ze net vers zijn gemaakt. Ik ging over de site van de AH over om te kijken voor lekkere dingen en toen kwam ik dit tegen Mmmmm.


Wat heb je nodig voor 10 stuks:
10 plakjes bladerdeeg
2 stevige appels
1 ei
2 el rietsuiker

Laten we beginnen !!

Stap 1. Laat 10 plakjes bladerdeeg op het
aanrecht ontdooien. Dat doe je ongeveer 15
minuten voordat je begint met dit recept.

Stap 2. Knip een stuk bakpapier af en leg dit
op een bakplaat, het bakpapier moet er
precies in passen. Laat de oven warm
worden op 200 graden.

Stap 3. Duw met een appelboor het klokhuis
uit 2 stevige appels. Snij de appels in dunne
plakjes.

Stap 4. Leg de bladerdeegvelletjes op een
snijplank. Leg de appelplakjes in het midden
van elk velletje. Snij! een rondje uit het
bladerdeeg, om de appelplakjes heen. Zorg
dat je een rand van 1/2 centimeter om de
appel overhoudt.

Stap 5. Leg de rondjes bladerdeeg met de
appelplakjes voorzichtig op de bakplaat. Doe
het ei in een kommetje en roer zo hard met
een vork, dat al het ei dezelfde kleur heeft.
Smeer de bladerdeegtaartjes dun met het ei
in, gebruik hiervoor een kwastje.

Stap 6. Strooi 2 eetlepels rietsuiker over de
bladerdeegtaartjes. Zet de bakplaat in het
midden van de oven en bak de
bladerdeegtaartjes in 20 tot 25 minuten gaar
en mooi bruin.

Even koffie of thee zetten en lekker lopen op eten. Als hier klikt ga je naar de site. Ik vindt ze lekker en weer iets leuks om te maken voor bijvoorbeeld een verjaardag.
Veel eet plezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten