dinsdag 14 oktober 2014

Havermout muffin


Voortaan is iedere vrijdag Food Day. Dat betekend dat er een lekker recept online komt. Vandaag is dat een van mijn favoriete muffins, die ook nog een beetje gezond zijn. 

Wat heb je nodig voor 12 stuks:

  •  100gr havermout
  • 250ml kokend water
  • 125gr gesmolten boter *deze ontbreekt op de foto hier boven had hem nog in de magnetron staan.
  • 150gr rietsuiker
  • 2 eieren
  • 175gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 1 theelepel zout


We beginnen met de havermout en het water met elkaar te mixen. Roer deze goed door met een houten spatel en laat deze mengel ongeveer 20 minuten rusten.


Roer met een mixer de suiker en door de gesmolten boter tot een romige mengsel ontstaat. Ik heb de boter dus eerst even voorverwarmend dan gaat het mixen en stuk makkelijker.


Klop de eieren er door heen. Weet je niet zeker of je eieren goed zijn. Doe je eerst in een bakje en daarna pas bij de mix. Zo voorkom je dat je helemaal opnieuw moet beginnen.


Roer de meel, vanillesuiker en de bakpoeder door elkaar. Laat die spierballen maar werken.


Als het een mooi beslag is geworden, doe je ze bij elkaar en dan kun je gewoon doen met de houten spatel.  

TIP
Wil je iets lekkers er bij in? Doe appel, rozijnen en kaneel erin. Maakt het lekker fris. Je kunt het ook doen met andere fruitsoorten maar met deze er bij in vindt ik ze het lekkerst.


Doe ze in de vorm. Het hoeft echt niet netjes te gebeuren. Look at me :)
Zet de over op 190 graden en doe ze erin. Voor ongeveer 25 á 30 minuten. Weet je niet of dat ze af gaar zijn of denk je dat ze dat al wel zijn. Om het te weten pak je een satéprikker en ga je in een muffin als je stokje droog er uit haalt is die goed. Haal je er allemaal mix aan mee, dan moet die nog even in over blijven staan.


En als het ze dan bijna klaar zijn. Koffie en thee in schenken. Uit de over halen en lekker smullen.

Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten